събота, март 04, 2006

В Холивуд връчват "Златните малинки"

Днес (04.03) в Холивуд ще се състои 26-та годишна церемония по връчването на наградите “Златната малинка”, с които се отбелязват най-слабите кинотворби за изминалата година. Тази година едновременно за осем, боядисани в златно пластмасови малини, претендира филмът “Синът на Маската”, продължение на известната комедия “Маската”, но без главната звезда Джим Кери. Конкуренция на този провал в категорията “най-лош филм” правят “Дюс Бигало 2: Европейско жиголо”, “Царете на хаоса”, “Къщата на восъка” и “Мръсна любов”.
Един от най-скъпо платените актьори в Холивуд-Том Круз е номиниран в две категории: за главна мъжка роля във “Война на световете” и за “най-досаден герой на жълтата преса”. За съмнителната чест да станат “най-лош изпълнител на главна мъжка роля за 2005 г.” с Круз спорят Дуейн “Скалата” Джонсън (за екранизацията на популярната игра “DOOM"), Роб Шнайдер ( за “Дюс Бигало 2”), Джейми Кенеди (за “Синът на Маската”) и Уил Феръл (едновременно за две комедии- “Омагьосване” и “Бий и викай”). В категорията “най-лоша актриса” на “Анти-Оскарите) се борят Дженифър Лопес (за “Свекървище”), Тара Рийд (за “Сам в мрака”), Джени Маккарти ( за “Мръсна любов”), Хилари Дъф (за “Деца на килограм-2” и “Идеалният мъж”) и Джесика Алба (също с два филма: “Фантастичната четворка” и “Добре дошли в рая!”).
Годеницата на Круз Кейти Холмс ще се бори за титлата “най-лоша второстепенна актриса” с Парис Хилтън, Джесика Симпсън и сестра й Ашли Симпсън. Рекорд за най-много “Малинки” делят филмите “Шоугърлс” и “Бойно поле: Земя”, събрали по седем награди. Абсолютният рекордьор сред актьорите е Силвестър Сталоун, който е събрал десет награди.
По традиция раздаването на “Златните малинки” става един ден преди церемонията по връчването на “Оскарите”.