вторник, февруари 28, 2006

Он лайн списание за скучаещи на работното място мъже

"Тайм Инк.", най-големият издател в света, създаде списание он лайн за милионите млади мъже, които през работно време шетат в Интернет от отегчение. Според компанията това ще й даде възможност да привлече печалби от още неразработена рекламна ниша. Новото списание "Служебни пирати" (Office Pirates), което тръгна в сряда, бележи нов етап за "Тайм Инк.", не само заради характера си - списание, което може да се чете само в Интернет - но и заради съдържанието си, доста различно от това на останалите издания на компанията.
В петък, например, www.officepirates.com предложи видеоматериал, озаглавен "Момичета по сутиени". Младите мъже, които работят в различни служби, са главният обект на нашето внимание, заяви представителка на "Тайм Инк.". Ръководителят на сайта Марк Голин определено има доказан опит в това направление. Той е издавал американската версия на списанието за мъже "Максим", отличаващо се с пиперливия си хумор и многото снимки на палави манекенки. Читателите на Office Pirates могат да сътрудничат на изданието като изпращат вицове и снимки на свои колеги в рубриката "Най-големите тъпаци".
Сайтът предлага също електронни игри, постери и кратки видеофилми. Идеята на Office Pirates е проста: чиновниците се отегчават на работното си място и отделят доста време да се мотаят в Интернет, а това ги прави още непроучена и незавоювана територия за рекламния бизнес.