четвъртък, април 20, 2006

"Д 2" потрошиха кадилак

Специално за клипа е направена уникална желязна стойка за микрофона на фронтмена Деян
Нощ, купища метални отпадъци и горящи огньове, много екшън и пироефекти - това е видеоклипът на "Д_2" към сингъла "Тук и сега".
Парчето, което изпяха за първи път на живо на наградите на "БГ радио", вече оглави някои от класациите за българска музика.
Действието в клипа се развива в склад за скрап, където кадилак Sevile се превръща в купчина метал.
Специално за снимките е направена уникална желязна стойка за микрофона на фронтмена Деян. Режисьор на видеото е Валери Милев.
Този четвъртък в двучасово шоу в софийския клуб "Бекстейдж" групата ще представи няколко от новите си песни.
Бившият им фронтмен Дичо (Ди4о или Di40) също има ново солово парче - "Още от деца", в което този път му партнира не Део, а рапърът Паника. Заради влизането на певеца в риалити шоуто "VIP брадър" обаче до заснемане на видеоклип не се стигнало и приятелите му решили проблема, като монтирали кадри от репетиции плюс архивни снимки.
Дичо беше фаворит измежду съквартирантите и се прояви като герой, но по средата на едномесечния си престой в Къщата натрупа негативи заради злобните си критики към своята попколежка Галя от "КариZма" и непрекъснатото си дрънкане на китара.
Дразнещ се оказа и флиртът му с ЛиЛана, още повече, че двамата си тананикаха поне по 10 пъти на ден кавъра на "It's Raining Men", който правиха с български текст за една от седмичните си мисии, а Дичо често си припяваше и някои от най-големите си хитове с "Д_2".
В крайното класиране на риалити шоуто той остана трети, след победителя Константин и бившата "Мис България" Виолета Здравкова.
Най-голяма полза от участието му извлече неговата приятелка Диляна, която украси по монокини новия брой на мъжкото сп. "Максим".
Моделката Галя Литова, която също бе сред обитателите на VIP къщата, пък разказа, че докато била гадже на Дичо преди пет години, се съгласила да позира с него за друга корица, защото "Д_2" се нуждаели отчаяно от този вид реклама.
"Д_2" са основани в началото на 1999 г. от Дичо и китариста Митко Кърнев и имат два издадени албума - "Ледено момиче" (2000 г.), обявен за най-продавания у нас през последните няколко години, и "2002" (2002 г.). През 2000 г. вече са обявени за група №1 на годишните награди на телевизия ММ, предаването "МелоТВмания" на БНТ, "Форте".
В края на миналата година, след като Дичо се отдели от групата, "Д_2" избраха един от "талантите" в първото издание на "Стар академи" Деян (Дидо) за свой фронтмен.
Музикантите се колебаели дали да не предпочетат по-опитния роквокалист Господин Господинов (Гепи) от "Стейн", но в крайна сметка се спрели на Деян, който нашумя и покрай своята връзка с финалистката от риалити шоуто Виктория.