вторник, април 18, 2006

Вдигат месечната такса за телефон, чакат до месец КРС да одобри тарифите

С 1 лев скача месечната абонаментна такса за телефон, съобщи зам.-изпълнителният директор на БТК (BTC.bg) Борислав Димитричков. Според новите тарифни планове на телекомуникационната компания таксата за телефон за бизнесабонатите се увеличава с 1,50 лв.
От телекома са предложили промените в тарифата си на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), която рамките на един месец трябва да съобщи дали ще одобри промените, обяснява "Дарик радио".
В предложението на БТК е заложено и намаляване на цената за откриване на домашен телефонен пост от 70 на 20 лева. Също така заради липсата на интерес у потребителите БТК премахва по-ниската цена за междуградски разговори в часовия пояс от 21 до 7 ч. сутринта.
От телекома съобщиха, че според направените предложения се намаляват цените за международни разговори с 18,5% за домашни клиенти и с 19,6% за бизнеса. За разговори с най-популярните международни дестинации цената ще бъде 15 ст./минута.
БТК разширява зоната за градски разговори, като в нея се включва и сегашната междуградска зона 1. По този начин се намалява цената за разговори на къси междуградски дестинации, а отдалечените селища ще имат разширена зона за градски разговори.
Главният изпълнителен директор на БТК Денис Уолах съобщи, че до края на годината ще бъдат сложени 500 000 нови линии, като се очаква да бъдат премахнати и дуплексните линии. Той припомни, че до този момент в големите градове постигнатата цифровизация е 67%, като се очаква до декември тя да стигне 100%.