сряда, февруари 01, 2006

Удължават срока за смяна на регистрационните табели?

Това ще е в интерес на обществото, коментира вътрешният зам.-министър Камен Пенков; трябва да се търси приемливо решение, заяви премиерът

В интерес на обществото е срокът за смяна на регистрационните табели на автомобилите да се удължи до края на годината, каза пред "Дарик" радио зам.-министърът на вътрешните работи Камен Пенков.
"Считам, че разумно би било с оглед на проблеми от чисто технологичен характер, които възникват във връзка с подмяната на табели и независимо от факта, че това би породило напрежение в отношение с нашите европартньори, срокът да бъде удължен, както предлага и премиерът", допълни той.
Възможно е да има удължаване на срока за смяна на номерата, заяви вчера Сергей Станишев, като уточни, че преди да вземе окончателно решение, ще се посъветва с министрите на вътрешните работи, финансите и европейските въпроси.
Определено се създава напрежение сред гражданите и хората изпитват много сериозни затруднения, образуват се опашки и затова трябва да се търси приемливо решение, което да е свързано с приоритетите на държавата, с удобствата на хората, както и с техническите възможности на институциите, каза премиерът.
Първоначално срокът за смяна на регистрационните табели бе до края на годината, но в началото на януари бе скъсен до 1 април. Вследствие пред пунктовете на КАТ се образуваха огромни опашки от шофьори, отлагали почти до последния момент извършването на процедурата.
Според данни, оповестени от шефа на КАТ полк. Алекси Стратиев, автомобилите със стари номера у нас са около 800 хил.
Бе повдигнат въпросът дали всички стари регистрационни табели физически ще могат да бъдат подновени в скъсения срок. От КАТ заявиха, че работят извънредно, броят на смените се е повишил 4 пъти, на ден нови номера се слагат на над 4000 автомобила.